SPIJKERS & VAN BRUMMELEN

 ASSESSMENTS - LOOPBAANPSYCHOLOGIE - TRAININGENSpijkers & van Brummelen, nice to meet you!

 

 Simone Spijkers - Remmers

Oorspronkelijk kom ik uit de zakelijke dienstverlening. Na ruim 15 jaar werkervaring binnen de HRM, Makelaardij en Werving & Selectie ben ik mijn pijlen gaan richten op een ander werkveld; Psychologie. Echter, dit heeft juist heel veel raakvlakken met de zakelijke dienstverlening, waarbij door het juist observeren en adequaat inschatten van mensen en situaties mede jouw succes wordt bepaald. 

Nadat ik cum laude afstudeerde heb ik ervaring opgedaan binnen het decanaat in het volwassenenonderwijs en ontwikkelde ik een lesmethodiek voor Loopbaanoriëntatie en een interventie om verzuim te minimaliseren. Daarna kwam ik terecht in een grote en dynamische huisartsenpraktijk in Tilburg-Zuid, waarvoor ik nu nog steeds 2 dagen per week werkzaam ben als POH-GGZ (praktijkpsycholoog). Voor mijn accreditatie heb ik onlangs weer (cum laude) een specialisatiestudie afgerond. En dit is tekenend voor mij. Ik vind het erg belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en ben een enorme perfectionist dus als ik iets doe, dan ga ik hier voor de volle 100% voor!

Een aantal jaren geleden zorgde de driehoeksverhouding die ik heb met Sales, HRM / Recruitment en Psychologie ervoor dat mijn ondernemersbloed begon te kriebelen. Ik startte daarom als ZZP-er met succes mijn eigen loopbaanadviesbureau. Na enige tijd groeide zowel mijn cliëntenbestand als mijn ambitie en vond ik een mooi kantoorpand waar ik deze plannen ook daadwerkelijk verder inhoud kon geven. Om op alle vlakken te kunnen groeien ben ik de samenwerking aangegaan met mijn compagnon en oud studiegenoot Margriet en niet veel later was de inschrijving van onze VOF een feit. 

Wij vullen elkaar perfect aan. Waar Margriet consciëntieus en doelgericht is, liggen mijn sterktes in mijn mensgerichte aanpak, creativiteit en mijn helikopterview. Ik ben een snelle denker, zie kansen in plaats van problemen. Daarnaast heb ik een enorme drive om zaken aan te pakken en heb ik in de afgelopen 15 jaar een zeer groot netwerk om me heen gebouwd, waar ik ook graag in investeer. Zo beweeg ik mijzelf graag onder andere ondernemers en en ben ik lid van verschillende ondernemers- en beroepsverenigingen, zoals de Nederlandse Beroepsvereniging van Toegepast Psychologen en van de Noloc; dé beroepsvereniging voor professionele loopbaanadviseurs waar ik tevens in het beroepsregister sta vermeld als Noloc Erkend Loopbaan Professional. 

Margriet van Brummelen

Je zou mij het best kunnen omschrijven als doelgericht, enthousiast en consciëntieus (nauwkeurig/accuraat). Wanneer ik ergens m'n zinnen op zet ga ik er vol voor. Bovendien zorg ik dat het eindresultaat precies dat is wat ik voor ogen had en stop ik niet eerder dan dat ik de gewenste kwaliteit heb behaald. Het liefst doe ik dit zo snel mogelijk. Ik vind dit zelf heel fijn want de tijd die ik overhoud kan ik aan iets anders leuks besteden. Soms kan ik hierdoor voor een ander wat ongeduldig en perfectionistisch overkomen. Zodra alle informatie aanwezig is schakel ik graag snel over naar de actiemodus. In deze modus komt mijn enthousiasme goed van pas. 

Eerder was ik internationaal dopingcontroleur, en ondanks dat ik dit ontzettend leuk vond en de meest onvergetelijke avonturen heb mee gemaakt, heb ik er toch goed aan gedaan om voor een carrière als psycholoog te kiezen. Omdat ik niet alleen de ander graag analyseer maar ook mezelf kwam ik tot het inzicht dat ik in mijn werk als dopingcontroleur juist de diepgaande gesprekken met sporters mij veel voldoening gaven. 

Van kleins af aan is het mijn passie om het doen en laten van mijn medemens te analyseren. Daarbij vind ik het erg interessant hoe de 'context' van de ander is. Welke persoonlijkheid heeft hij, hoe ziet zijn leven er uit, welke personen staan er om hem heen en wat zijn aspecten in zijn leven die hem sterker maken en welke aspecten werken belemmerend? Je zou kunnen zeggen dat ik van mijn passie mijn werk heb gemaakt. Dat merkt men op. Doordat ik vanuit oprechte en onbegrensde interesse luister, voelt de ander zich bij mij vaak goed gehoord en begrepen. Een grote persoonlijke waarde in mijn werk is de overtuiging dat iedereen gelijk is. 

Met bovenstaande omschrijving valt er in te beelden dat ik mijn werk als psycholoog goed heb gekozen. Het past 100% bij mij. Ik doe dit vol overgave als mede-vennoot van 'Spijkers & van Brummelen', Daarnaast werk ik als POH GGZ in de Ypelaar te Breda. Hier komen patiënten bij mij met de meest uiteenlopende klachten waarbij te denken valt aan; depressie, burn out, rouwklachten, ouderenzorg, zorg voor mantelzorgers, begeleiding bij stoppen met roken maar ook het begeleiden van jongeren. Ik bied hen een begeleidingstraject aan om hun klachten te doen laten afnemen, wat - naar wat ik verneem - veelal succesvol verloopt. 

E-mailen
Bellen